• Grootste merkonafhankelijke bandenspecialist
  • Persoonlijk deskundig advies
  • 24/7 Service door heel Europa
  • Online banden management

Jongeneel Transport kiest voor Tymacon

Veenendaal, 7 maart 2017 – Jongeneel Transport gaat in zee met Profile Tyrecenter Truck Europe. Afgelopen week hebben beide partners het contract ondertekend. Technisch directeur Ard Jongeneel, verantwoordelijk voor het onderhoud van het wagenpark: “Vanaf nu hebben we in heel Europa één aanspreekpunt.” 

Al sinds jaar en dag regelt het familiebedrijf uit Valkenburg (ZH) het onderhoud van de 115 trekkende eenheden bij de truckvestigingen van Profile Nooteboom in de Randstad. Inmiddels transporteert het bedrijf door de hele Benelux. Het onderhoud leverde daarom veel administratie op. Jongeneel regelt nu alles centraal met Profile. De rekeningen komen van één partij, overal zijn vaste prijsafspraken. Ard Jongeneel: “Dat scheelt ons een hoop gedoe. Met Tymacon kunnen we alles inzien. Het levert meteen inzicht op. Wat kost een band bijvoorbeeld per kilometer? Dat kunnen we nu heel nauwkeurig bekijken.” 

Altijd inzicht

Jongeneel vervoert gassen, food en non-food en heeft daarvoor allerlei soorten voertuigen in bezit. Ard Jongeneel is blij met de versterkte samenwerking door Tymacon, het online bandenmanagementsysteem van Profile. “Bij Profile zitten de specialisten. Ze houden alles voor ons in de gaten, van bandenspanning tot slijtage.” Een keer per week loopt een adviseur van Profile het wagenpark langs. Eens per kwartaal is er een algehele fleetcheck. Alle rapportages zijn vanaf nu inzichtelijk in Tymacon. Op donderdag 2 maart hebben de broers Ard en Ruud Jongeneel het contract ondertekend. Namens Profile Tymacon waren dit Maurice Nooteboom, Kees-Jan Riemersma en Jarno Oskam.” 

Over Jongeneel

Grootvader Aad startte Jongeneel Transport in 1956 met een paar auto’s, totdat zijn zoon het bedrijf in 1988 overnam. Het bedrijf uit Valkenburg (ZH) ontwikkelde door en in 2003 namen zijn zoons Ard en Ruud het stokje over. Het bedrijf heeft inmiddels de beschikking over 115 eenheden.”

Over Profile Tyrecenter

Truck Europe  Profile Tyrecenter Truck Europe is onderdeel van Profile International NV; een succesvolle franchise organisatie in de automotive sector met ruim 200 aangesloten Profile vestigingen in de Benelux. In de vervangingsmarkt van truckbanden is Profile Tyrecenter Truck Europe marktleider in de Benelux. Door het aanbieden van onderscheidende merkonafhankelijke concepten, het verlenen van excellente service en het inzetten van het online banden management systeem Tymacon, kiezen steeds meer fleetowners om gebruik te maken van de diensten van Profile. Profile biedt deze diensten door geheel Europa aan.