• Grootste merkonafhankelijke bandenspecialist
  • Persoonlijk deskundig advies
  • 24/7 Service door heel Europa
  • Online banden management

Diensten

Behandelt u uw banden met zorg?

Profile heeft goed nieuws: wij zorgen dat u bespaart op banden, slijtage en brandstof. We voorkomen stilstand, zorgen voor digitale transparante rapportages en garanderen geplande bandenservices voor uw trucks en bussen. Profile biedt verschillende bandenservices, die voorkomen dat uw onderhoudskosten en brandstofverbruik onverwachts stijgen. Met de slimme diensten van Profile rijdt u prettiger én langer door. Is er wel iets mis, dan kunt u uiteraard bij ons terecht voor snelle en vakkundige reparatie en vervanging.

Bandenservices

Wielen uitlijnen

Trekt uw voertuig naar één kant? Hebt u last van stuurproblemen en vreemd rijgedrag? Dan is de kans groot dat de wieluitlijning van uw voertuig niet correct is.

Klik hier voor meer informatie.

Loopvlak sipen

Profile introduceerde siping van banden in België. Een spiraalvormig mes maakt kleine insnijdingen in het loopvlak van een band. 

Klik hier voor meer informatie.

Loopvlak trimmen

Hebt u na het balanceren nog steeds last van een trillend stuur of voertuig? Dan zijn uw banden misschien vervormd. 

Klik hier voor meer informatie.

Herprofileren

Zijn uw banden bijna versleten? Dat betekent niet altijd dat u meteen toe bent aan dure vervanging. Profile Tyrecenter geeft uw banden graag een langer leven.

Klik hier voor meer informatie.

Vulcaniseren

Hoewel vrachtwagenbanden gemaakt zijn van een dikke laag rubber en diverse lagen staaldraad, raken ze soms toch lek.

Klik hier voor meer informatie.

Stikstof

Hebt u zich weleens afgevraagd waarom bandenspanning niet altijd gelijk is? De oorzaak zit in de eigenschappen van zuurstof, waarmee veel banden gevuld zijn. 

Klik hier voor meer informatie.

Reparatie

Banden krijgen in de transportsector veel te verduren. Ze maken veel kilometers en manoeuvreren bij het afleveren van een vracht soms heel wat af. 

Klik hier voor meer informatie.

TPMS

Meer dan de helft van de trucks in de Benelux rijdt met een te lage bandenspanning. Profile biedt uitkomst met een systeem dat de bandenspanning continu in de gaten houdt: TPMS.

Klik hier voor meer informatie.

Digitale wagenparkcontrole

Met de wagenparkcontrole van Profile weet u direct waar u aan toe bent. Wij zoomen in een momentopname in op de staat van alle banden in uw vloot. Profile biedt bovenop die controle een extra service. We verzamelen alle gegevens graag voor u in een digitaal systeem: Fleetcheck. Zo krijgt u inzicht in de kosten en besparingen op de lange termijn.

Mobiele service units

Stel: u wilt uw vloot laten controleren op bandenspanning, maar u kunt niet bij ons langskomen. Het komt qua planning niet uit of u hebt te weinig tijd, personeel of materieel in huis voor zo’n grootscheepse controle. Dan heeft Profile de oplossing voor u. Met onze mobiele service units komen we naar u toe!

Profile EuroService

Pech onderweg: daar zit u niet op te wachten. Daarom biedt Profile sinds 2001 ook pechservice buiten België – via Profile EuroService. En met succes. Of u nu bij de Sint Pietersberg staat of bij Sint-Petersburg; we willen zorgen dat u binnen twee uur weer op de baan bent.

Tyre Management Contracts

Wilt u een fatsoenlijk rendement? Dan moet u als transporteur alle zeilen bijzetten. Kostenbeheersing, bandenonderhoud en een hoge servicegraad zijn onontbeerlijk. Daarom introduceert Profile Tymacon, een all-inclusive bandencontract & een bandenmanagementsysteem in één. Zo houdt u de kosten beheersbaar.