• Grootste merkonafhankelijke bandenspecialist
  • Persoonlijk deskundig advies
  • 24/7 Service door heel Europa
  • Online banden management

Ruilvelgen

Soms hebben uw industrievoertuigen een wielwissel nodig. De wielen van uw trucks of trailers zijn bijvoorbeeld door werkzaamheden beschadigd of door de tijd versleten. U wilt uw materieel liever niet wegbrengen voor onderhoud. Dan hebt u er immers niets aan. Daarom heeft Profile een ideaal concept: ruilvelgen. Wat is dat?

Wat zijn ruilvelgen?

Een wielwissel: het komt nooit goed uit. Met het ruilvelgenconcept van Profile brengt u stilstand van materieel door een wielwissel terug tot een minimum. Onze experts wisselen een nieuwe band/velgcombinatie in voor uw oude combinatie. Dat doen ze binnen enkele minuten bij u op locatie. U kunt weer door, wij nemen de afgemonteerde band/velgcombinaties mee.

De meegenomen velgen inspecteren we op vervorming en andere onregelmatigheden. Zijn ze nog in goede staat, dat voegen we ze weer toe aan de voorraad. Ze zijn klaar voor hergebruik. Alleen velgen die niet herbruikbaar zijn, brengen we in rekening.

Welke voordelen zitten er aan ruilvelgen?

- Met ruilvelgen brengt u stilstand van materieel tot een minimum terug.
- De experts van Profile monteren ruilvelgen altijd op juiste wijze; zo behaalt u ook na de wielwissel maximaal rendement.
- Regelmatige inspectie van velgen heeft een preventieve werking.
- Ruilvelgen worden door Profile bij u op locatie gewisseld.